home
agenda
contact
massive
links
sounds
forum
shop
band
panna
pics
cv
rosita
facebook
journeymen

Journeymen Soundsystem Presenteert:
ROSITA The Healing of the Nation

Rosita

Rosita is een 70's stereo-huiskamer-meubel wat we grondig hebben omgebouwd tot een aardige portable soundsystem. Bij Rosita in de huiskamer draait het allemaal om de cultuur rond Loversrock, de honingzoete reggae-stroming voor Jamaicaanse huisvrouwen. Het leuke van de Rosita reggae stijl is dat het soms gevaarlijk dicht bij Hollandse hitjes van zangers als Rene Froger of Frans Bauer in de buurt komt maar dan gelukkig op zijn caraibisch. Voor veel Nederlanders waarschijnlijk een prettig alternatief en zelf vinden we het ronduit heerlijk.

Het punt is dat er in de reggaecultuur van tegenwoordig de Loversrock erg geonderwaardeerd wordt, want het heeft niet bepaald een rebelse sfeer en is ook helemaal niet stoer. Daarom willen wij met Rosita de echte authenthieke reggae Loversrock graag weer eens even goed onder de aandacht brengen en de mensen er op wijzen dat de power of love en huishoudartikelen lang zo gek nog niet is.

We treden op met Rosita in een gezellige 70's dames huiskamer met grappige reggae-elementjes op locatie. Er wordt gedraaid met ouderwetse jamaicaanse vinyl singeltjes, CDtjes en cassete tapes, bovendien sluiten we op het geheel een zwaar echoapparaat aan met de nodige bliebjes en twietters en natuurlijk een microfoon voor de journeymen zangers. Het geheel belooft een tamelijk foute maar heel gezellige muzikale missie te worden.